PSA van 50 na urineweg ontsteking en Antibioticum

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #10160 Reageer

  Jos Bruggeman
  Gast

  Bij mij is in 2014 een goedaardige prostaatvergroting geconstateerd (middels MRI). Mijn PSA was, vanwege een prostaatontsteking en de vergroting 16.
  Ik gebruik sindsdien combodart en de PSA was t/m 2019 gezakt naar zo’n 3.0
  Nu heb ik een goede week geleden een urineweginfectie opgelopen (moeilijk en vaak en wat gevoelig plassen) en hiervoor is een antibioticum kuur voorgeschreven. Deze eindigt vanavond.
  Afgelopen donderdag moest ik echter i.v.m. komende controle bij de uroloog bloed laten afnemen.
  Gisteren kon ik online al de uitslag inzien ……. PSA van 50!

  Ik hoop uiteraard deze week bij de uroloog ook uitleg te krijgen maar ben nu al erg nieuwsgierig of deze verhoging te maken kan hebben met de ontsteking en de kuur en of het verstandig is om over 6 weken opnieuw de PSA waarde te laten meten.
  Ik kan mij niet voorstellen dat het een reguliere verhoging is in die korte tijd (een jaar) ook al omdat ik momenteel weer de
  situatie terug heb van voor de ontsteking.

  Ik hoor graag uw mening.

  Jos Bruggeman

  #10168 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Jos, we begrijpen dat u zich zorgen maakt, de stijging is inderdaad aanzienlijk. Waar dit mee samenhangt, kunnen we u helaas met de huidige gegevens en op afstand niet mededelen. De aangewezen persoon voor deze vraag is uw behandelend uroloog.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum moderator Ilja

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: PSA van 50 na urineweg ontsteking en Antibioticum
Je informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">