PSA als voorspeller

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #6457 Reageer

  Tom Swart
  Gast

  Ik las op uw site het artikel: “PSA waarde nog steeds waardevol als prognostische marker” waarin beschreven wordt dat mannen die 7 maanden na het begin van ADT een PSA waarde hebben van 0.2 of lager een langere overlevingskans hebben dan mannen met een hoger PSA.
  Zelf ben ik in de gelukkige omstandigheid dat mijn PSA drie maanden na het begin van mijn hormoonkuur met Cyproteron direct op 0,03 en daarna zelfs op 0,02 kwam en dat is 2 1/2 jaar later nog steeds zo.
  Voor dat ik met deze hormoonkuur begon ben ik voor een 2nd opinion in het SFG geweest en daar kreeg ik in augustus333 2015 te horen dat ik blij mocht zijn als ik de 70 haalde; ik was toen 65. Mijn Gleason score is 9 en ik heb een T3a tumor. Hoe zijn deze laatste gegevens te rijmen met met het bovenstaande?
  Met dank alvast voor uw antwoord.
  Tom Swart

  #6459 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste heer Swart, Geen enkele test is volmaakt voor iedere patient; er zijn patienten bij wie alle vooruitzichten ongunstig lijken en uiteindelijk ziektevrij blijven en het omgekeerde is evenzeer mogelijk. Vandaar ook de grote interesse en intentie tot ‘personalized medicine’.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum Moderator Ilja

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: PSA als voorspeller
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">