Plaatsing sfincter prothese

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #13350 Reageer

  Peter van Schie
  Gast

  Beste,

  In juni 2016 is met de Da Vinci robot mijn prostaatverwijderd, in febr. 2018 bleek ik toch uitzaaiingen te hebben, toen is ook de behandeling met hormonen ingezet. Vanaf 2016 is de incontinentie verergerd. Twee jaar heb ik een condoomkatheter gebruikt. Op 12 mei 2022 – week geleden – is er en sfincterprothese geplaatst. Op 16 mei is de katheter verwijderd. Het urineren gaat nog heel slecht en komt nauwelijks op gang. Is dit een normaal verloop of wijkt het erg af? Ik hoor graag van anderen met een sfincter prothese hoe het heb is vergaan. Hartelijke groet, Peter

  #13360 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Peter, we brengen deze vraag voor het voetlicht in de nieuwsbrief van morgen voor meer attentie. Hopelijk zijn er lotgenoten die raad of advies kunnen geven.

  https://stichtingduos.nl/urine-incontinentie-na-prostaatverwijdering-condoomkatheter-sfincter-prothese/

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum Moderator Ilja

  #13371 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Peter, er heeft zich iemand gemeld bij het secretariaat die zijn ervaringen wil delen, naam en gegevens heb je inmiddels ontvangen.

  Mvrgr
  DUOS Forum moderator Ilja

  #13376 Reageer

  Tom Swart
  Gast

  Vanaf 2013 ben ik na prostatectomie incontinent. Gleason 9, tumor T3a. Bekkenbodem oefeningen hielpen niet. Door oplopende PSA werd er 35 x bestraald en dat deed de incontinentie geen goed. De tumor was trouwens ook niet onder de indruk. Op zoek dus naar een oplossing want ik wandel graag en ik vond die verbanden vreselijk. Ik kon naar Rotterdam komen om te onderzoeken of een sphincter prothese iets voor mij was. Maar toen leerde ik van een kennis van het bestaan van het condoom katheter en heb ik direct een proefpakket aangevraagd. Dat was een openbaring: geen operatie, niet revalideren. Condoom om de snikkel, verbinden met urinezak en lopen maar. In het begin heel raar natuurlijk want je kan je plas zonder gevaar laten lopen maar inmiddels loop ik 3 jaar naar volle tevredenheid weer zonder problemen heerlijk te wandelen.
  Wat mij betreft was dit de oplossing.
  Vriendelijke groet,
  Tom Swart

  #13590 Reageer

  detremmerie willy
  Gast

  graag had ik ervaringen ontvangen van mensen met een SFINCTER-PROTHESE.

  #13849 Reageer

  Berry Simons
  Gast

  Na mijn prostatectomie in 2007 en 35 x bestralen in 2008 werd ik steeds meer inspanningsincontinent.
  Een male sling zou de perfecte oplossing zijn volgens de uroloog. Het werd een totale mislukking met als gevolg een retentieblaas en de plaatsing van een suprapubisch kartheter. Dit laatste had tal van complicaties ten gevolge, zoals een beginnende buikvliesontsteking en een inwendige bloeding.
  Na een periode met veel pijn bleek mijn lichaam de male sling af te stoten en werd deze uiteindelijk verwijderd door de uroloog. Volledige urine incontinentie was het blijvende gevolg. Een onderzoek in een academisch ziekenhuis wees uit dat het plaatsen van de male sling te snel na de bestraling had plaatsgevonden. Een sfincterprothese was nu niet meer mogelijk. Sinds 2011 gebruik ik met succes condoomkatethers 24 u per dag. Ik heb het me eigen moeten maken en er gebeuren soms ongelukjes, maar door mijn inmiddels lange ervaring zijn die steeds meer een uitzondering. De condoomkathers van Conveen / Coloplast (een ander merk ken ik niet) zijn in allerlei maten verkrijgbaar en zijn erg betrouwbaar in het gebruik.
  Les die hieruit getrokken werd en nog steeds kan worden is dat zeker na bestralingen men zeer terughoudend moet zijn met protheses etc.

  Berry Simons

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: Plaatsing sfincter prothese
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">