hoe selecteer ik een goed blaaskankercentrum?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #2860 Reageer

  Rietje
  Gast

  Sinds kort weet ik dat ik blaaskanker heb, na jarenlange ontstekingsklachten. Ik woon tegen de Duitse grens in een kleine plaats, bij mij in de buurt zijn geen grotere centra waar enige ervaring is met blaaskanker. Ik wil wel graag in Nederland geholpen worden, maar dan bij een centrum met veel ervaring en kennis. Hoe selecteer ik die?

  #2862 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Rietje,
  Nederland heeft 84 algemene en 8 academische ziekenhuizen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) houdt toezicht op de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen. Dat gebeurt door het (laten) ontwikkelen en beoordelen van kwaliteit- en veiligheidsindicatoren van ziekenhuizen, het analyseren en behandelen van meldingen van calamiteiten en door het uitvoeren van onderzoek naar risicovolle thema’s. Voor meer informatie over de kwaliteit van de ziekenhuizen verwijzen we in eerste instantie naar de pagina ‘ziekenhuizen’’ op de site van IGZ.
  Daarnaast kunt u vragen aan de medisch specialist in hoeverre het ziekenhuis ervaring heeft met bepaalde operaties. Sommige (waaronder het Blaaskankercentrum van het ErasmusMC) communiceren daarover ook openlijk op een site. Een andere mogelijkheid om u te oriënteren is het jaarlijks onderzoek naar de ‘beste ziekenhuizen’ van het weekblad Elsevier. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, het College voor Zorgverzekeringen en het ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast worden bij dit onderzoek ook de volumenormen voor operaties meegeteld, zoals de wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten die hanteren.
  Hopende u hierbij geinformeerd te hebben.
  Met vriendelijke groet, Moderator DUOS Forum

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: hoe selecteer ik een goed blaaskankercentrum?
Je informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">