Bijwerking – tintelvoeten

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #11317 Reageer

  Mark83
  Gast

  Sinds een 3-4 weken na de laatste chemo heb ik last gekregen van tintelende voetzolen. Het is niet heel pijnlijk maar wel vervelend. Ik heb begrepen dat dit een bijwerking is die voor kan komen maar dat het ook van zichzelf weer kan verdwijnen. Inmiddels heb ik er nu ruim 2 maanden last van en merk ik nog geen verbetering.

  Zijn er behandelingen hiervoor bekend? Is dit een bekend fenomeen? Tijdens mijn chemo heb ik een kamergenoot iets horen zeggen over accupunctuur maar niet verder op in gegaan.

  #11326 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Mark, deze zogenoemde neuropathie (zenuwpijn) in de voeten is een regelmatig voorkomende bijwerking. De chemotherapie beschadigt de gevoelszenuwen (of zenuwen komen in de knel doordat er een tumor opdrukt).

  Het begint vaak met tintelingen of ‘dove voeten’ en pijnscheuten (kan ook in handen voorkomen). Later kan de fijne motoriek verstoord raken, en/of krachtsverlies in handen en voeten.

  Er is helaas geen pasklare oplossing voor neuropathie, iedere patiënt moet zelf uitvinden wat het beste werkt tegen de symptomen, soms worden koude kompressen aangeraden, maar anderen hebben juist veelmeer baat bij warme kompressen. En zo zijn er nog talloze oplossingen die je kunt bedenken, internet staat er vol mee en wellicht dat acupunctuur daar ook toe behoort. We kunnen niets anders aanraden dat: Try and Error. Probeer zelf de beste oplossing uit te zoeken.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum Moderator Ilja

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Bijwerking – tintelvoeten
Je informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">