Behandelopties recidiverend laaggradig urotheelcelcarcinoom

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #13564 Reageer

  Willem
  Gast

  Ik, man 54 in goede gezondheid, heb al 9 jaar recidiverend laaggradig urotheelcelcarcinoom en ben behandeld met mitomycine (eerst EMDA en daarna Hivec) en tussendoor 1 jaar BCG spoelingen gehad. Met de BCG spoelingen was de blaaskanker zo’n drie jaar weggebleven. Wat zijn nu nog mijn opties, ik heb net weer een TUR gehad (blaas classificatie pTa) en er moet een nieuw behandelplan komen. Zijn er ontwikkelingen op immuun therapie gebied waarvoor ik in aanmerking zou komen (al dan niet in studieverband)?

  Met vriendelijke groet,

  Willem

  #13565 Reageer

  JL Boormans
  Gast

  Beste Willem,

  Snel of vaak terugkerend laaggradig urotheelcarcinoom van de blaas is vaak lastig te behandelen. Als u 3 jaar vrij van terugkeer van ziekte bent geweest met BCG zou het te overwegen zijn om dat opnieuw te geven. Wanneer heeft u de BCG gehad. Alternatief zou zijn om de blaas te spoelen met gemcitabine / docetaxel, maar als de recidiefjes klein zijn en niet frequent (< 1x per jaar) dan zou het ook een optie zijn om de blaas nauwgezet te controleren en kleine papillaire tumoren te behandelen.

  Dr. JL Boormans, uroloog

  #13581 Reageer

  Willem
  Gast

  Beste dr. Boormans,

  Dank voor uw reaktie. Is het spoelen met gemcitabine / docetaxel een reguliere behandeling of wordt deze alleen aangeboden in studieverband? Ik neem aan dat de docetaxel daarbij intraveneus wordt toegediend?

  Met vriendelijke groet,

  Willem

  #13585 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Willem, wij raden u aan om deze, meer gedetailleerde vragen voor te leggen aan uw behandelend specialist of anders een formele second opinion aan te vragen, met vriendelijke groet

  DUOS Forum moderator Ilja

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Behandelopties recidiverend laaggradig urotheelcelcarcinoom
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">