BCG blaasspoelingen

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #10043 Reageer

  Els Brouwer
  Gast

  Na een TURT krijg ik blaasspoelingen met BCG. Nu ben ik ruim 40 jaar geleden gevaccineerd met BCG ter preventie tuberculose besmetting. Welk effect heeft deze vaccinatie op mijn huidige behandeling?

  #10073 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste mevrouw Brouwer, voor zover ons bekend is er geen literatuur die de effecten van eerdere TBC exposure op de BCG response beschrijven. De literatuur over intracutaan toedienen van het vaccin wordt wel in lopende studies onderzocht. De resultaten hiervan zijn niet bekend.

  In de DUOS MK-676 studie voor patienten met niet-spierinvasief urotheelcarcinoom van de blaas (open in Erasmus MC en MUMC) waarbij gerandomiseerd wordt tussen rechallenge met BCG met of zonder pembrolizumab worden patienten ook gescreend op eerdere TBC infecties middels een Mantoux test op moment van inclusie.

  Met vriendelijke groet
  Dr. Joost Boormans, uroloog en DUOS bestuurslid

  #11871 Reageer

  Roelens
  Gast

  In juli 2019 is er urotheelcelcarcinoom vastgesteld. Nier en urineleider verwijderd.
  Nadien Cisplatine en Gemcitabine gehad maar in het midden behandeling onderbroken wegens intolerantie. Nadien BCG spoelingen gehad waarvan respons positief was. Na Hexvixonderzoek werd er geen kankercel nog bepeurd.
  Na 3 maanden cystoscopie . Die gaat door 15 maart 2021.

  #12163 Reageer

  Roelens
  Gast

  15 maart cystoscopie en cytologisch onderzoek gehad. Alles is momenteel goed. Geen atypische cellen te bespeuren.

  #12390 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Roelens, dank voor deze update. Er zijn inmiddels minder vragen over vaccinatie en BCG spoelingen dan een aantal maanden geleden, maar voor wie het graag nog eens terugleest, kan dit doen via https://forum.stichtingduos.nl/medicijntekort-bcg-en-bleomycine-en-coronavaccinatie-forumvragen/.
  Dit ook als vervolg op de vraag van Els Brouwer die deze thread is gestart.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum Moderator Ilja

  #13000 Reageer

  Els Brouwer
  Gast

  Ik heb een keer gelezen dat Corona vaccinatie niet binnen 3 weken na een serie blaasspoelingen mag plaatsvinden. Is dat nog steeds zo?
  En omgekeerd: moet na een Coronavaccinatie gewacht worden met blaasspoelingen? En hoe lang dan?

  #13011 Reageer

  Moderator Stichting DUOS
  Sleutelbeheerder

  Beste Els, BCG spoelingen betreft het toedienen van verzwakte tuberkelbacterien, de Covidvaccinatie is een stukje van het Covidvirus, staat mi geheel los van elkaar. Recent Nederlands onderzoek ( VOICE , zie link op DUOSsite) heeft aangetoond dat de vaccinatie ook effect heeft tijdens of kort na anti kanker behandelingen, dus er lijkt geen bezwaar te zijn tegen toediening op vrijwel dezelfde tijdstippen.

  Maar er is natuurlijk geen stellige zekerheid, data zijn er nog weinig of niet als het gaat om BCG spoelingen. Als het nu gaat om een Boost ( een derde prik) dan zou ik de BCG spoelingen even voorrang geven, indien de vraag een uitgestelde eerste vaccinatie betreft lijkt me dat urgenter en zou ik even met BCG wachten.

  Met vriendelijke groet
  DUOS Forum Moderator Ilja
  namens DUOS voorzitter prof. dr. Ronald de Wit, internist-oncoloog ErasmusMC Kankerinstituut

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Reageer op: BCG blaasspoelingen
Je informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">